Meditatie set (Hennep) Asana & Kussen

 79,00

Out of stock

Meditatie set (Hennep) Asana & Kussen

Meditatie set (Hennep) Asana & Kussen | Hennep is een alternatieve natuurlijke vezel die is gevormd met een lage impact op het milieu. Het vereist geen irrigatie, maakt geen gebruik van pesticiden of kunstmest en wordt geoogst en verwerkt met de hand. Het is een van de meest duurzame natuurlijke vezels op de planeet, en resulteert in een stof met een prachtige laken, vergelijkbaar met linnen. Hennepteelt verbetert de gezondheid van de bodem en boeren kunnen voedselgewassen planten in hetzelfde veld direct na een hennep oogst zonder braak periode. Op deze manier kunnen de boeren marktgewassen en voedselgewassen groeien op dezelfde grond. Hennep wordt biologisch geteeld met behulp van alle natuurlijke ingrediënten: compost, dierlijke mest en beschikbaar regenval.

Himalaya brandnetel groeit in het wild in de vruchtbare bosbodems in hoogtes variërend van 1200 tot 3000 meter. Himalaya brandnetel planten worden al voor eeuwen gebruikt als een vezel bron. De vezel komt van de steel en is zeer lang en sterk. Na het snijden van de steel, wordt de bast verwijderd, geschild en de vezels gewonnen.

Samenstelling meditatiekussen:

  • Herkomst hennep: Himalaya
  • Buitenkussen: 100% natuurlijk hennep met witte piping randen
  • Voering: 100% katoen
  • Binnenkussen: katoen-navulbaar
  • Kleurbad: Bij elke bestelling kan er een licht kleurverschil ontstaan tussen de matten en de kussens. Dit is niet te vermijden, want kussens worden vaker besteld dan matten.

Samenstelling meditatiemat:

  • Herkomst hennep en brandnetel: Himalaya
  • Materiaal: hennep 75%/brandnetel 20%/Katoen 5%. Prikt niet.
  • Vulling: De set wordt inclusief vulling geleverd: 5cm veerkrachtig foam.
    Hoes en mat worden separaat geleverd. Doe zelf de vulling in de hoes.

Wasinstructie:

Op de hand koud wassen. Kussen laten hangen om te drogen. Niet uitwringen.

Navulbaar:

De boekweit in het meditatiekussen zakt na verloop van tijd wat in; voor het comfort dient het kussen te worden nagevuld. De hoogte van het meditatiekussen kan worden aangepast door wat boekweit kaf eruit te halen. Navulzak met 1 kg boekweitdoppen in gebleekt katoenen zak ook verkrijgbaar.