Ayurvedische Voedingsleer

 25,00

Ayurvedische voedingsleer

De relatie tussen voeding en gezondheid volgens de oudste gezondheidsleer ter wereld. Met recepten en dieten.

Ayurveda is een gezondheidsleer, waarvan bekend is dat zij reeds 3000 jaar voor Christus in India werd toegepast. Ayur betekent ‘leven’ en veda wil zeggen ‘kennis’. Ayurveda is dus de kennis over het leven in de ruimste zin ven het woord, en de oudste gezondheidsleer ter wereld. Bekende onderdelen van deze gezondheidsleer zijn meditatie, yoga en massage. In dit boek wordt de ayurvedische voedingsleer uitgebreid behandeld, want in ayurveda wordt voedsel op de eerste plaats als een vorm van medicijn beschouwd, waarmee ziektes kunnen worden voorkomen.

Het boek bestaat uit 3 delen.

In de inleiding wordt beknopt de oorsprong en geschiedenis van ayurveda samengevat: het verschil met de westerse geneeskunde wordt uitgelegd en u leert uw eigen constitutie te bepalen.

  1. Het eerste deel gaat over de theoretische achtergronden en praktijk van de voedingsleer, waarin de uitwerking van de voedingsmidddelen op elke constitutie wordt behandeld.
  2. Het tweede deel bevat tal van smakelijke en gemakkelijk te bereiden ayurvedische recepten die afgestemd zijn op de verschillende constituties.
  3. Het derde deel omvat specifieke dieten die preventief, maar ook als een bijdrage aan het genezingsproces, gevolgd kunnen worden bij ziektes als kanker, hoge bloeddruk, infecties, koorts, diarree, hoofdpijn, diabetes en obesitas.

Uitgeverij: Panta Rhei
ISBN: 978-90-8840-053-7