Ayurveda in de Praktijk

 25,00

Ayurveda in de Praktijk (Nieuwe editie)

Grondbeginselen – Diagnosemethode – Leefwijze – Voeding

Ayurveda is een complex van behandelingsmethoden die voortkomen uit de filosofie en cultuur van het oude India. De kennis van Ayurveda is al duizenden jaren oud, maar is ook in deze tijd nog steeds in ontwikkeling. In India wordt op wetenschappelijk niveau onderzoek verricht op dit terrein. Bij Ayurveda gaat het onder ander om uiteenlopende zaken als de toepassing van kruiden en mineralen en het werken met yoga, pranayama, massage. Verder heeft Ayurveda ook betrekking op chirurgie, psychologie en voedingsleer. De laatste tijd begint Ayurveda ook in het Westen steeds meer in de belangstelling te komen.

In dit boek worden, nadat eerst de basisprincipes van de ayurvedische geneeskunde zijn uiteengezet, een aantal toepassings-
mogelijkheden besproken. Naarmate men verder leest, wordt de tekst steeds concreter en praktijkgerichter. Onder meer door het opnemen van een aantal duidelijke tabellen en overzichten achterin is een standaard- en naslagwerk ontstaan, waarin overigens informatie is verwerkt die voor de publicatie van dit boek niet buiten India is verspreid.

Auteurs: Anil. K. Mehta
Uitgeverij: Panta Rhei
ISBN: 978.90.8840.134.3