Anand Mehta

Dhr. Anand Mehta (BAMS) is geboren en opgegroeid in een familie-lijn van Vaidya’s (Ayurvedische artsen) en is de zoon van dhr. Anil K. Mehta (GAMS/AP®). Anand heeft in India aan de Guru Ravidas Ayurved University/Dayanand Ayurvedic College te Jalandhar een Universitaire graad BAMS (Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery) behaald. Dit is een 5-jarige voltijd studie van 6 dagen per week, gevolgd door 1 jaar stage in een ziekenhuis en op de polikliniek) 

Hij geeft net als zijn vader als één van de weinige Universitair opgeleide Ayurvedische artsen consulten voor het Ayurvedische Gezondheidscentrum Nederland (AGN). Hij is zelf gespecialiseerd in Ayurvedische voeding/lifestyle coaching (Ahara Vihara), Ayurvedische psychologie (Satva Vijaya Chikitsa) en Ayurvedische farmacologie (Dravya Guna).

Anand geeft ook les in Ayurveda op HBO-Bachelor niveau aan studenten van het EISRA Opleidings Instituut (The European Institute of Scientific Research on Ayurveda). Zijn lessen zijn in het bijzonder gebaseerd op de Ayurvedische principes gevonden in de Charaka Samhita (De meest gezaghebbende tekst van Ayurveda).

 

anand-mehta-ayurveda-consult

Tarieven:

  • Ayurvedisch Intake consult € 100 euro (ongeveer 1,5 uur). De intake bestaat uit een anamnese, voeding & lifestyle coaching, advies in de ayurvedische kruidentherapie/supplementatie & psychologie.
  • Vervolg consult 70 euro (ongeveer 1 uur).

 

anand-mehta-ayurveda-arts

Zijn persoonlijke interesse ligt in het vaststellen van het verband tussen Ayurveda en andere tradities/disciplines en het meegeven van de visie van Ayurveda aan de volgende generaties. Vanuit de Ayurvedische traditie is het doel van het leraarschap, dat de opgedane kennis niet met hem of haar sterft.

Volgens de mensen die bij hem een consult ondergaan, heeft hij een luisterend oor en didactisch vermogen om complexe Ayurvedisch concepten te vertalen naar begrijpelijke informatie. Dit is relevant voor de beeldvorming en het vertrouwen in de behandeling van een ziektebeeld of in relatie tot de potentiele persoonlijke ontwikkeling van een cliënt. Anand heeft passie voor zijn vak en iedereen is van harte welkom om eens langs te komen voor een Ayurvedisch consult.

 

Translate

Winkelmand

Ayurveda Kliniek AGN
Thijssestraat 16
2521 ZL Den Haag
Nederland
Tel.: +31 (0)70 319 2546
info@agn-ayurveda.com
www.agn-ayurveda.com